ja siitä iloinen. Maanataina se alkoi ja kulunut viikko, 3 koulupäivää, oli sellaista yleisluontoista oleskelua ja kouluun tutustumista. Meillä on aivan huipputuutori, Tiina n. 50v. ja luokkakoko n. 25. Meillä tuntuu olevan tosi kehityskelpoinen ryhmä. Nuorin on 18 ja vanhin yli 50. Vaikka mun paras kaveri surukseni vaihtoikin ryhmää, olen saanut jo monta kaveria. Koulu on iso ja luokkahuoneita valtavasti. Meillä on ollut jo atk-opetusta , lähinnä tutustuttiin koulun moodle-verkkoympäristöön, minne palautettan kotitehtäviä ja missä tulee olemaan myös ryhmätöitä. Eikös olekin metkaa?
Odotan innolla jo ensi viikkoa, 4 koulupäivää, koska koulunkäynti lähtee maanantaina kunnolla liikkeelle ja päivät alkavat olla kiireen täyttämiä. Tiedostan rajallisuuteni, mutta silti olen aivan täpinöissäni, kunhan pääsen tarttumaan opiskeluelämään toden teolla.
Meille on jo varovasti raotettu opiskelun laajuutta ja niitä vaatimuksia, joita meiltä tullaan tivaamaan joka käänteessä koko opiskelun ajan.Näyttötutkintoon perustuva opiskelu on laajaa, ja varsinkin itsensä kehumista täytyy alkaa pikku hiljaa opetella. Ensimmäisenä vuotena meille tulee kolme työssäoppimisjaksoa ja niiden näyttötutkinnot. Ensin ollaan siis aina 4 viikkoa harjoittelemassa jossain ja sitten sinne palataan parin viikon kuluttua suorittamaan näyttötutkinto. Viikon verran jokaista askelta, liikettä ja sanaa tullaan arvioimaan, kuuntelemaan ja muistiinkirjoittamaan. Joku tulee siis tarkkailemaan sen viikon ajan mua koko ajan. Vessassa saa käydä kuulemma itsenäisesti.
Tulee olemaan kyllä melkoista haipakkaa, mutta muistatteko kouluajaoilta sen tunteen kun odotti
koulun alkamista ja sinne joka aamu pääsemistä?
Olin jo peruskouluaikana sellainen school lover, viihdyin koulussa. Pidin erilaisista päivistä ja tapahtumista ja etenkin kaikista niistä ihmisistä ja heidän jutuistaan, oli hienoa kuulua sellaiseen suureen yhteisöön. Uskomatonta kyllä, pidin  myös opettajista. Muistan ihailleenikin muutamaa heistä ihan kympillä.
Nyt lähden saunomaan ja huomenna sunnuntaina aion ottaa rennosti, käydä vesijuoksussa ja levätä.
saattaa olla viimeinen todellinen lepopäivä pitkään aikaan.