Taas alkaa uusi vuosi, jonka toivoisi aina olevan parempi kuin edellinen. Ainakin jollakin tavalla. Toivoo, että olisi kasvanut ihmisenä, viisastunut, muuttunut parempaan suuntaan, tullut helposti lähestyttävämmäksi, kiltimmäksi, rikkaammaksi, suvaitsevammaksi, tai edes empaattisemmaksi. Kunpa uusi vuosi todella muuttaisi sisäistä  minäkuvaa, auttaisi näkemään enemmän, tuntemaan herkemmin, auttamaan nopeammin, kuuntelemaan paremmin, kiirehtimään hitaammin.
Täällä maalla on vihreää, nurmi kirkuu väriään ja linnut laulavat pihapuissa. Lämpömittari paljastaa itsestään numeron 6 eikä se ole pakkasen puolelta, ei. Tahtomattani huolestun taas ilmastoasiasta. Poltan kyntttilöitä.
Luen rästiin jääneitä lukemisia: lehtiä ja lehtileikkeitä. Juon teetä. Kuuntelen Norah Jonesia. Kaikki muut ovat vielä unten mailla.Turvassa. Keskiyöllä kun vuosi vaihtuu, muistelen asioita, joita on tullut tehtyä aina vuoden vaihtuessa, lupauksia, toiveita ja onnenhetkiä. Ensi yönä tulee kuluneeksi jo kolme vuotta kun lopetin Röökin. Ensi yönä tulee kuluneeksi 12 vuotta kun muutettiin maalle. Ensi yönä pelkään koirani kanssa raketteja ja toivon maailmanrauhaa. Onnellista Uutta Vuotta Teille, itse kullekin.